Renault In Miniatuur

Wie ben ik? 

Update 31-07-2023:

Mijn naam Freddy Vossebelt, ik ben getrouwd en ik heb twee kinderen en twee honden.

In mijn vrije tijd houd ik mijn grotendeels bezig met het auto merk Renault. Waarom dit merk zou u zeggen?

Dat is begonnen toen mijn vader(†) destijds bij een Renault garage werkte (Simonse Bokkers in Zwolle). Hij bracht mij wel eens een Renault modelletje mee. Vaak was dat een model van Norev, een plastic model waarvan alle deuren en de motorkap/koffer open kon. Ook de (oude) Renault folders bracht hij weleens mee.

Daar is juist mijn interesse voor Renault en de miniaturen begonnen, er is helaas bijna geen enkel model over gebleven. Alleen een blauwe Renault 30. (zie album 1971-1980)

Het eigenlijke sparen is begonnen toen ik een jaar of dertien was, ik had drie miniaturen gekocht op een jaarmarkt in Ommen. Toen kostten deze miniaturen nog rond de drie euro. (6 á 7 gulden) en mijn vader vond dit eigenlijk geldverspilling!

Mijn verzameling is inmiddels uitgegroeid tot bijna 1400 miniaturen schaal 1:43, een aantal landbouwtractoren schaal 1:32, een aantal leuke Saviem trucks en enkele aparte Renault modellen.
Ik ben nog steeds zoekend naar nieuwe, oude en leuke Renault modellen.

Helaas bevat mijn verzameling geen Dinky Toys, de reden hiervan is dat ik er niets mee heb. De modellen vind ik te grof, mijn liefde gaat uit naar plastic en metalen Norev-jes uit de jaren '70. Naast mijn verzameling miniatuurauto's heb ik ook nog een hele kast vol met Renault-folders. U mag raden hoe ik hieraan kom... Het verzamelen van folders ben ik niet zo actief mee, kom ik wat tegen dan pak ik het mee in de collectie.

De website is na 15 jaar vervangen voor een nieuwe. Bijna mijn hele collectie Renault staat op de website. Regelmatig komen er nieuwe modellen en andere Renault spullen bij.
Scrollend over de website komt u van alles tegen van wat ik met Renault beleef in mijn dagelijks leven, dit zijn niet zo zeer spannende dingen maar gewoon mooie Renaults in leuke situaties, zie het foto album met heel veel foto's! (12 jaar werk)
Ik probeer er nog steeds een leuke/informatieve website er van te maken.

Na 3 jaar (ver)bouwen wonen we nu al een half jaartje in de nieuwe woning waar ik 51 jaren geleden letterlijk geboren ben.
De woning is helemaal klaar en ik ben bezig om plannen te maken om de oude schuren te vervangen voor een nieuwe grote schuur.
In deze schuur hoop ik mijn Renault Museum/Boutique te maken in de vorm hoe het in de jaren 70/80 was bij mijn vader in het magazijn aan de Katwolderweg in Zwolle....

Naast het verzamelen van Renault miniaturen koop/verkoop ik ook diverse schaalmodellen. Deze modellen vindt u terug in de Boutique en zijn altijd redelijk geprijsd. Let wel; ik ben geen handelaar, door middel van modellen te kopen/verkopen of ruilen kan ik mooi mijn eigen hobby bekostigen. Moet er een model verstuurt worden, dan gebeurt dit ook met grote zorgvuldigheid!!

Ik wens u veel plezier met deze site en voor vragen stuur maar een mailtje.

Freddy Vossebelt.