Renault In Miniatuur

Wie ben ik?

Mijn naam Freddy Vossebelt, ik ben getrouwd en ik heb twee kinderen.

In mijn vrije tijd houd ik mijn grotendeels bezig met het auto merk Renault. Waarom dit merk zou u zeggen?

Dat is begonnen toen mijn vader destijds bij een Renault garage werkte (Simonse Bokkers in Zwolle). Hij bracht mij wel eens een Renault modelletje mee. Vaak was dat een model van Norev, een plastic model waarvan alle deuren en de motorkap/koffer open kon.

Daar is juist mijn interesse voor Renault en de miniaturen begonnen, er is helaas bijna geen enkel model over gebleven. Alleen een blauwe Renault 30. (zie album 1971-1980)

Het eigenlijke sparen is begonnen toen ik een jaar of dertien was, ik had drie miniaturen gekocht op een jaarmarkt in Ommen. Toen kostten deze miniaturen nog rond de drie euro. (6 á 7 gulden) en mijn vader vond dit eigenlijk geldverspilling!

Mijn verzameling is inmiddels uitgegroeid tot bijna 800 miniaturen schaal 1:43, een aantal landbouwtractoren schaal 1:32 en 1:16, een aantal leuke Saviem trucks en enkele aparte Renault modellen.
Ik ben nog steeds zoekend naar nieuwe, oude en leuke Renault modellen.

Helaas bevat mijn verzameling geen Dinky Toys, de reden hiervan is dat ik er niets mee heb. De modellen vind ik te grof, mijn liefde gaat uit naar plastic en metalen Norev-jes uit de jaren '70. Naast mijn verzameling miniatuurauto's heb ik ook nog een hele kast vol met Renault-folders. U mag raden hoe ik hieraan kom... Het verzamelen van folders ben ik niet zo actief mee, kom ik wat tegen dan pak ik het mee.

Lang heb ik gedacht over een eigen website en nu is hij er. Al mijn geregistreerde schaalmodellen staan nu op de website. Er zullen regelmatig nieuwe modellen bij komen, deze komen dan zo snel mogelijk op de website op.
Ik hoop zo er een mooie/informatieve website er van te maken.

Naast het verzamelen van Renault miniaturen koop/verkoop ik ook diverse schaalmodellen. Deze modellen vindt u terug in de Boutique en zijn altijd redelijk geprijsd. Let wel; ik ben geen handelaar, door middel van modellen te kopen/verkopen of ruilen kan ik mooi mijn eigen hobby bekostigen. Moet er een model verstuurt worden, dan gebeurt dit ook met grote zorgvuldigheid!!

Ik wens u veel plezier met deze site en voor vragen stuur maar een mailtje.

Freddy Vossebelt.